Dascalu: Iulius Mall Cluj nu ar fi existat, daca nu cedam presiunii lui Paszkany!

 

Iulian Dascalu, patronul Iulius Mall Cluj, a declarat ca daca nu cadea la "intelegere" cu Arpad Paszkany, lucrarile de construire a centrului comercial ar fi fost suspendate 2-3 ani si Iulius Group ar fi intrat in faliment.

 

"Am avut o intalnire cu Arpad Paszkany in 2005 si am stabilit sa cedez terenul de 14.000 de metri patrati din spatele Iulius Mall pentru a incheia acest litigiu care m-ar fi putut duce in faliment. Cert este ca lucrarile la centrul comercial din Gheorgheni ar fi intarziat 2-3 ani si Iulius Group ar fi intrat in consecinta, in faliment", a spus Iulian Dascalu.

 

Pretul stabilit pentru terenul din spatele Iulius Mall a fost 250.000 de euro, din care 10.000 de euro bani cash, iar restul reclama pe stadionul CFR Cluj.

 

"Valoarea terenului era de 400.000 de euro si mi-a spus ca e exagerata suma. Am luat in calcul cand a evaluat terenul, cat a costat cand l-am cumparat de la CUG si care era valoarea pietei, dar Paszkany nu a fost de acord cu aceasta suma si a spus ca imi plateste 250.000 de mii de euro, dupa conditiile lui, adica 10.000 de euro pe loc si restul reclama", a mai spus Iulian Dascalu

 

Omul de afaceri a marturisit in fata instantei Curtii de Apel Cluj ca era stresat si ca ar fi fost de acord chiar si cu plata unei sume mai mici. "Eram agitat ca pierd licitatia, care a fost contestata la Tribunalul Mures si a fost blocata. Puteam sa pierd totul si as fi fost de acord sa dau terenul chiar si cu 100.000 de euro pentru ca ma simteam amenintat", a mai afirmat Dascalu.

 

Patronul Iulius Mall a mai dezvaluit ca "Paszkany i-a spus ca poate tergiversa cativa ani in instanta licitatia de adjudecare a contractului de construire a Iulius Mall Cluj. Mi-a spus ca oferta lui la licitatie a fost mult mai buna si ca avocatii lui vor continua procesele si va vedea ce se intampla".

 

Iulian Dascalu sustine ca nu a fost fortat de procurorii DIICOT sa depuna plangere impotria lui Arpad Paszkany, ci a facut-o din proprie initiativa solicitand daune morale in valoare de 100.000 de euro.

 

Procurorii DIICOT au declansat o ancheta si solicita si ei confiscarea terenului din spatele Iulius Mall, in valoare de 450.000 de euro.

 

 

Comentarii Facebook