Dana Gârbovan, șefa Curții de Apel Cluj, atacată în mod constant de oamenii din sistem, dar apărată de colegi


Președinta Curții de Apel Cluj, Dana Gârbovan, este atacată de diverse personaje care au avut sau au legătură cu PSD, partid care a vrut-o ministru al Justiției, în cabinetul Dăncilă, în martie 2019.

Cea care o atacă este fostul ministru al Justiției, din cabinetul Dăncilă, Ana Birchall. Cu toate acestea, acuzațiile aruncate vizează fapte de la începutul anului 2019, iar concursul câștigat acum a avut loc în noiembrie 2020.

Consider ca orice judecător din orice țară democratică trebuie să aibă o anumită conduită morală și profesională. Oare cât de moral este să asumi o poziție ca cea de Președinte de Curte de Apel în urma unui comportament care numai moral nu se poate numi? După ce ți-ai asumat o funcție 100% politică într-un guvern nicidecum tehnocrat și în vederea asumării acestei funcții ți-ai dat și demisia din magistratură – demisie pe care, într-o „alba-neagra, uite-o, nu e” de un ridicol imens, ți-ai retras-o ulterior în urma respingerii din partea Președintelui de a te numi ministru. … În aceste condiții un om onest și la locul lui s-ar fi retras într-un colț, cât mai departe de lumina reflectoarelor, departe de orice funcție înaltă în magistratură… dar nu, nu și doamna Gîrbovan! Ei bine, doamnelor și domnilor, asta înseamnă să ai un tupeu uriaș și o totală lipsă de respect și apreciere pentru roba de magistrat!”, a scris Ana Birchall, pe contul său de facebook.

Dana Gârbovan este apărată de judecătorul Adina Daria Lupea.

Doamnă, sunteți mai mult decât jalnică. V-o spune un magistrat. Omiteți să spuneți adevărul. A fost concurs, au fost 4 probe, Dana a luat 10 la susținerea proiectului si 9,80 la examenul scris. Nu mai mințiți oamenii că cineva a numit-o acolo, oricine acceseaza site-ul CSM concursuri – examene vede cum s-a desfasurat competiția. O urâți din suflet, înțeleg. Pentru că dvs. niciodată nu mai apucați să deveniți magistrat. Și dacă printr-o eroare veți deveni, nu veți ajunge niciodată la nivelul Danei. În rest, dejecțiile pe care le tolerați pe pagina dvs. vă dau adevarata valoare. De ce niciun partid nu v-a inclus pe nicio listă?”, a scris judecătoarea Lupea.

Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, a reacționat și a făcut-o praf pe Birchal..

Cum să tac atunci cand citesc ce scrie un minuscul personaj, cocotat vremelnic de alții în demnităti pe care nici macar nu le înțelege, fără a avea nici o legătură cu justiția? Cum să tac atunci cand un politician rămas pe din afara unei scene oricum cangrenate își permite să afirme ca Dana Garbovan nu are moralitate si onestitate, ca Lia Savonea este un „sapun”?.

M-am saturat sa vad pipite de doi bani si mojici crescuti in puf cum ne insulta pe toti, fara scrupule si fara sa clipeasca. Pentru ca insultandu-le pe Garbovan si Savonea ma insultati indirect si pe mine. Poate e timpul sa batem si noi cu pumnul in masa. Si sa lasam la o parte eleganta atunci cand hienele ataca”, scrie pe Facebook, judecătorul Adriana Stoicescu.

Comentarii Facebook