Dan Tarcea anunță CINCI benzi pe Calea Mănăştur: Vom demola câteva case

 

Viceprimarul Clujului vine cu lămuriri despre proiectul de demolare a unor case de pe Calea Mănăștur. 

 

Strada Mărginașă poate să fie o alternativă viabilă la tot traficul care astăzi se desfășoară prin Piața Lucian Blaga. Dacă astăzi dorești să ajungi în cartierul Zorilor, în cartierul Grigorescu, de exemplu, trebuie să vii prin Piața Lucian Blaga sau să folosești strada Frunzișului. Am reușit să adjudecăm contractul pentru realizarea PUZ-ului și studiului de fezabilitate. Estimez că, până la sfărșitul lunii iulie a anului viitor, vom avea aceste studii finalizate.

 

Ce prevede acest proiect? O dată, lărgirea străzii Calea Mănăștur la cinci benzi, va prevedea lărgirea străzii Mărginașe și ieșirea în strada Calea Mănăștur și va fi o străpungere de pe Calea Mănăștur înspre strada Uzinei Electrice. Sigur că vor fi demolate câteva case, pentru că altfel nu se poate face această străpungere și va fi o alternativă viabilă pentru decongestiona și mai mult zona centrală”, a spus viceprimarul Dan Tarcea, la Radio Cluj.

 

Foto: Pe strada Mărginașă abia circulă acum un autoturism

 

Astfel, vor fi demolate casele vechi de pe strada Mărginașe, de la intrarea dinspre fosta Fabrică de Bere, dar și pe Calea Mănăștur unde vor apărea cinci benzi, acum fiind patru.

 

Efortul pare a fi prea mare, investiția de cumpărare a caselor fiind estimată la câteva milioane de euro, pentru a câștiga în plus o bandă de mers. 

 

Foto: Calea Mănăștur, la patru benzi acum

Comentarii Facebook