Daca va pensionati anticipat ati putea fi penalizati mai putin!


Deputatul PDL Cluj, Mircia Giurgiu, propune reducerea penalizarilor in caz de pensionare anticipata, de la 0,75% pe luna la 0.25%-0.50%.

Proiectul de lege isi propune sa completeze Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si sa reduca penalizarea perceputa acum celor care se pensioneaza anticipat.

 

"Persoanele care apeleaza la pensionarea anticipata sunt acelea care si-au pierdut locurile de munca si nu au reusit sa isi gaseasca alte angajamente. In aceasta situatie, la nivel national, se gasesc zeci de mii de persoane. De aceea, nu este normal ca persoanele care solicita pensionarea anticipata sa fie penalizate cu acelasi procent - 0,75% cum este in prezent - daca au intre 3 si 5 ani sau mai putin de 3 ani peste stagiul complet de cotizare pana la implinirea conditiilor in vederea pensionarii pentru limita de varsta. Din aceste considerente supunem adoptarii propunerea de lege privind completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice", precizeaza Mircia Giurgiu.

 

Deputatul propune ca penalizarile sa fie de "0,25% pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta pentru cei care au cu 5 ani peste stagiul complet de cotizare. 0,35% pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta pentru cei care au intre 3 si 5 ani peste stagiul complet de cotizare si 0,50% pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta pentru cei care au intre mai putin de 3 ani peste stagiul complet de cotizare", a mai precizat deputatul Mircia Giurgiu.

Comentarii Facebook