Daca aveti in cont mai mult de 3.000 de lei nu primiti ajutor de incalzire! Ce parere aveti despre aceasta limitare?


Persoanele care au in contul de la banca mai mult de 3.000 de lei nu primesc ajutoare de incalzire in iarna 2010-2011. Acestora li se adauga si cei care au o masina mai puternica de 1.600 de cmc, utilaje agricole, dar si cei cu 10 case si iaht.

Ordonanta de Urgenta 86/2010, care modifica si completeaza OUG nr. 5/2003, privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei, precizeaza care sunt cazurile in care o persoana nu beneficiaza de ajutor.

Astfel, cei care detin mai mult de o locuinta sau imobil nu vor beneficia de ajutorul de incalzire. In aceeasi categorie se inscriu si cei care au in proprietate un autoturism care depaseste 1600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel si remorci, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, autobuze sau microbuze.

Nu sunt iertati nici cei care au strans in cont economii mai mari de 3.000 de lei sau care detin utilaje agricole, de prelucrare agricola, de prelucrare a lemnului, terenuri de peste 1000 de mp in zona urbana sau animale. 

Primarul Sorin Apostu a anuntat ca vor fi facute controale pentru a fi prinsi cei care nu isi declara toate bunurile, pentru a beneficia de ajutoarele oferite de stat.

"Doresc sa transmit un mesaj public foarte clar cu privire la faptul ca vom fi extrem de atenti la acordarea acestor ajutoare pentru ca dorim ca de ele sa beneficieze acei clujeni care au nevoie si corespund criteriilor", a precizat primarul.

In total vor fi verificate 3% din cererile de ajutor, din totalul de 23.000 care ar putea fi depuse. Cei care vor fi prinsi ca au mintit risca amenzi de pana la 10.000 de lei si dosare penale pentru fals in declaratii.

Comentarii Facebook