Curțile bisericilor au fost ticsite de enoriași în noaptea de Înviere. Lumina Sfântă a adus bucurie în sufletele credincioşilor: „Să fie pace!”


Emoţia nopţii de Înviere a fost resimţită de credincioşii din întreaga ţară. După doi ani de pandemie, presăraţi cu restricţii, credincioşii au umplut bisericile şi mănăstirile din toată ţara. Au fost roiuri de oameni atât în lăcaşurile de cult, cât şi în jurul acestora, iar Lumina Sfântă a adus bucurie în sufletele tuturor.

Sute de credincioşi au mers de Înviere la mănăstirile și catedralele din țară, locuri speciale, în care icoanele săvârșesc adevărate minuni. În miez de noapte, clopotele au bătut pentru ca noi să putem spune din nou: „Hristos a Înviat” şi să luăm lumina învierii, lumina speranţei, trăind cea mai mare minune a ortodoxiei: Învierea lui Hristos. Curțile lăcaşurilor de cult au fost neîncăpătoare. Nu doar localnici, ci şi turişti au venit să ia lumina sfântă de la mănăstirile din România.

Fără restricţii, dar totuşi precauţi

Cu toții s-au bucurat de revenirea la viața de dinaintea pandemiei, chiar daca o parte dintre credincioși au preferat să poarte masca de protecție. Întrebați cum se simt acum, fără restricții, enoriașii au răspuns răspicat că „e mult mai bine, categoric. Dar e mai bine la o anumită vârstă să te protejezi”.

La Constanţa, mii de credincioşi au primit lumina sfântă la malul mării. Ca în fiecare an, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a adus lumina pe mare, iar procesiunea a fost continuată pe faleza Cazinoului.

Să fim bucuroşi că avem această lumină sfântă şi odată cu ea avem harul şi binecuvântarea lui Dumnezeu!”, a transmis ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, tuturor credincioșilor ortodocși.

La întrebarea „ce vă doriți după Învierea Domnului?”, enoriașii au răspuns „să fie sănătate și pace în lume, să ne înțelegem”. După ce au luat Lumină Sfântă, milioane de creștini ortodocși din întreaga țară au rămas la slujba Liturghiei. 


Comentarii Facebook