Cursuri gratuite pentru părinții clujeni, la ȘCOALA MAMEI SAMAS


Asociația SAMAS va lansa proiectul social ”Școala Mamei SAMAS” Cluj-Napoca, prin care părinți și viitori părinți beneficiază de cursuri gratuite de educație perinatală. 

Evenimentul de lansare a proiectului Școala Mamei SAMAS Cluj-Napoca va avea loc pe 6 martie, de la ora 11, la Hotel Universitas, când se vor ține și primele cursuri. Părinți și viitori părinți din orașul Cluj-Napoca vor putea urma gratuit cursuri despre alăptare, naștere și îngrijirea bebelușului, susținute de Educatori Perinatali formați și certificați SAMAS, specializați în educația prenatală și postnatală, precum și în nutriția mamei și copilului.

"Școala Mamei SAMAS este un proiect de educație pentru sănătate dedicat perioadei perinatale: aplicarea recomandărilor de nutriție și de activitate fizică a mamei în timpul sarcinii, renunțarea, dacă e cazul, la adicțiile cu efect nociv (fumat, alcool, droguri), pregătirea fizică pentru naștere, alăptarea și diversificarea corectă completează supravegherea medicală, absolut obligatorie, și asigură premizele dezvoltării unui copil sănătos.", precizează Dr. Marina Oțelea, Director Executiv al Asociației SAMAS.

Media naţională a ratei mortalităţii infantile a fost în 2017 de 7,2 la 1.000 de copii născuţi vii, de două ori mai mare decât rata medie a UE. Am decis să susținem deschiderea unei Școli SAMAS pentru că avem convingerea că un nivel mai ridicat de informare a părinților poate contribui la îmbunătățirea acestei statistici îngrijorătoare pentru viitorul României. Avem încredere că echipa SAMAS și educatorii perinatali implicați în program vor împărtăși bune practici de îngrijire a sarcinii și a bebelușului către cât mai mulți părinți și viitori părinți. Fiecare viață este prețioasă și doar luând atitudine, prin inițiative mai mari sau mai mici, putem să aducem o schimbare în bine.“, a spus și Lucia Costea, Managing Partner Secom®, unul dintre partenerii proiectului.

Cursurile din cadrul programului Școala Mamei SAMAS Cluj-Napoca au o durată de 90 de minute și se vor desfășura pe perioada unui an, săptămânal, la Hotelul Universitas, prin parteneriatul cu Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – Universitatea Babeș-Bolyai. 

Cei dornici să participe pot afla detalii despre calendarul de cursuri și program de pe pagina de Facebook Școala Mamei SAMAS Cluj-Napoca și de pe site-ul www.asociatiasamas.ro. 


Comentarii Facebook