Cunoscutul regizor Iura Luncașu deschide o școală de actorie și film la Cluj-Napoca


Iura Luncașu este unul dintre cei mai cunoscuți regizori de film și televiziune din România. Regizorul anunță că deschide porțile academiei de film, Iura Film Academy la Cluj-Napoca. 

Relocat de aproape trei ani din București la Cluj, regizorul spune că  își dorește să dezvolte o pepinieră de oameni creativi. 

Sunt deja 7 ani de când m-am aventurat  pe drumul meu de independență artistică. În permanență am căutat oameni care rezonează cu mine, care cred că se pot face lucruri în România, cu care să creez conținut pentru public, să găsim variante de finanțare, să punem de la film la film o cărămidă cât de mică la filmul românesc de public ”, povestește regizorul. 

Școala de film, Iura Film Academy, își propune să găsească oameni creativi, care își doresc să învețe aplicat, prin practică, noțiuni de scenariu, regie, și actorie. Toți cei care se înscriu vor trece printr-un proces de selecție și vor fi parte dintr-o clasă comună, introductivă, iar ulterior vor fi departajați pe grupe specifice.

 „Munca de creație la orice proiect este întotdeauna colectivă. Cred în sinergia dintre scenarist, regizor și actor. Fiecare dintre ei trebuie să se ajusteze după celălalt- actorul care vrea să schimbe o replică, regizorul care “vede” o situație într-o  anumită cheie și scenaristul care e atent la repetiții și vine, poate, cu alte propuneri și idei”, explică Iura Luncașu.

Înscrierile au început de astăzi, 3 februarie, și se fac trimițând un e-mail la iurafilmacademy@gmail.com. 

​​Iura Luncașu este unul dintre cei mai cunoscuți regizori de film și televiziune. A absolvit Academia de Arte George Enescu din Iași, secția actorie și a jucat pe scena teatrului din Piatra Neamț. Dorința de a avea libertatea de a crea personaje autentice și de a spune povești îl determină să devină regizor. Mare parte din traseul lui a fost în televiziune unde a regizat aproape două mii de episoade,  însă ultimii șapte ani i-a dedicat filmului de public românesc.  A regizat comediile “Ghinionistul”, “Faci sau taci” și Investitorii, iar alte trei producții sunt pregatite pentru lansare, vorbim despre comedia dramatică, Odată pentru totdeauna, Legații și o altă comedie spumoasă, Love Sorry. 

Comentarii Facebook