Cum va fi vremea până la începutul lunii noiembrie


Meteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 19 octomabrie - 1 noiembrie.

Astfel, în Transilvania, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar temperaturile maxime vor crește de la 11 până la 19 grade, între 19 și 23 octombrie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Apoi, regimul termic diurn va marca o ușoară scădere, concretizându-se printr-o medie a maximelor de 14 grade în jurul datei de 28 octombrie, valoare în jurul căreia se vor menține și în zilele următoare. 

Temperaturile nocturne se vor situa între 0 și 3 grade în intervalul 19 – 23 octombrie, apoi vor crește spre 7 grade pe 25 octombrie și, ulterior, vor fi în scădere până la 2 grade în ultima zi a intervalului de prognoză.

În mare parte a primei săptămâni nu vor fi precipitații, dar începând cu data de 24 octombrie probabilitatea pentru ploi pe arii restrânse va crește și se va menține ridicată până la finalul celei de a doua săptămâni. 

Comentarii Facebook