Cum va arăta noul sediu al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, de pe strada Argeș? - FOTO si VIDEO

 

Noul sediu al Inspectoratului Școlar Județean Cluj va fi construit în cele din urmă pe strada Argeș, după aproape 2 ani în care lucrarea a bătut pasul pe loc.

 

Lângă noul sediu al ISJ Cluj va fi ridicat și noul Club Sportiv Școlar ”Viitorul”, pe un teren de 4.830 de mp. Lucrările ar fi trebuit să înceapă din 2009, dar Parohia Reformată nr.2 Cluj a depus o adresă prin care a cerut ca accesul să se realizeze ”dinspre nord” și nu prin lotul aparținând parohiei, lucru realizat prin construirea unui pod de acces de pe strada Argeș, peste Canalul Morii.

 

În 2011 au început lucrările de construire a podului, dar pe terenul de pe strada Argeș au fost făcute descoperiri arheologice, ceea ce a blocat iarăși șantierul. În 23 octombrie 2012 a fost emis certificatul de descprcare de sarcină arheologică a terenului, iar firma care a câștigat licitația se poate apuca de treabă.

 

În 2011, din cauza acestor probleme, s-a pierdut o finanțare de 900.000 de lei asigurată de Ministerul Educației, iar în 2012 este diponibilă suma de 700.000 de lei, dar fiind pe finalul anului va fi cheltuită numai o parte din sumă.

 

Lucrările ar trebui să se termine în 2014, dar până atunci ISJ Cluj va continua să stea în chirie în Casa Învățătorului. ”Acum plătim 100 de milioane de lei vechi chirie pe lună, plus chiria pe care o plătește Clubul Viitorul. Toate aceste cheltuieli vor fi evitate. Dacă începeau la timp lucrările, în 2009, nu aveam probleme de acest gen și evitam plata chiriei pe circa un an”, a spus Valentin Cuibus, inspectorul general școlar Cluj.

 

Comentarii Facebook