Cum se va derula sărbătoarea de la Mănăstirea Nicula. Se fac slujbe de noapte. Nu se face pelerinajul tradițional


Arhiepiscopia Clujului anunță luarea unor măsuri speciale pentru protejarea sănătății pelerinilor și pentru buna desfășurare a acestui moment important pentru spiritualitatea transilvăneană. 

Din motive de siguranță sanitară, în acest an nu va mai fi organizat tradiționalul pelerinaj ”La Nicula colo-n deal”, din centrul municipiului Gherla spre Mănăstirea Nicula, din ajunul sărbătorii. 

Programul slujbelor de la Mănăstirea Nicula 2020. Slujbele încep în 10 august și se termină în 15 august

Pentru evitarea aglomerării din ajunul și din ziua praznicului, credincioșii sunt invitați să vină la mănăstire în zilele premegătoare sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, pentru a-i aduce cinstire și rugăciune Sfintei Fecioare. În acest sens, zilele de miercuri, joi și vineri (12, 13 și 14 august 2020) vor fi sărbătorite în mod solemn, prin oficierea Sfintei Liturghii arhierești de către PS Episcop Macarie al Europei de Nord, PS Episcop Petroniu al Sălajului și PS Episcop vicar Benedict Bistrițeanul. 

În ajunul praznicului, de la ora 18.00, pe altarul de vară al Mânăstirii va fi săvășită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului. 

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 1.00. În ziua praznicului, sâmbătă, 15 august 2020, de la ora 9.00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi va săvârși Sfânta Liturghie și va adresa pelerinilor un cuvânt de învățătură. 

Toate slujbele vor fi săvârșite în aer liber și vor fi transmise în direct de către Radio Renașterea, în FM și în online, iar în ziua praznicului Sfânta Liturghie va fi transmisă în direct pe posturile TVR Cluj și TVR 3 și în online. 

Pe toată perioada prezenței lor la Mânăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție, să respecte măsurile de distanțare și să fie responsabili unii față de alții și mai ales față de ce lasă în urma lor, știind că pășesc într-o grădină a Maicii Domnului. 

Comentarii Facebook