Cum s-a format CELULA de CRIZĂ a moților din Petreasa. Căutările AVIONULUI PRĂBUȘIT au fost coordonate de o femeie

 

Gheorghe Trif, localnicul din satul Petreasa, care a ajuns primul la avionul prăbușit în județul Cluj, a povestit că soția lui a fost cea care l-a trimis să îi caute pe supraviețuitori.

 

”Sotia mea are tot meritul. Eu am fost plecat de acasă. În jurul orei 19.00 am ajuns acasă și mi-a spus soția că s-a întâmplat un accident aviatic în zona noastră, în Ursoaia. Am hotărât cu soția să merg și eu în căutarea supraviețuitorilor. Am sunat la 112 si mi-au facut legatura cu dr. Zamfir. El mi-a zis ca este intr-o zona cu padure, cu zapada de 35-40 de cm. Stiam care este cel mai inalt varf cu zapada asa mare si m-am dus acolo cu Giurgiu Gheorghe, vecinul meu. El l-a sunat pe Todea Argentin. 

 

Am fost bucuros ca i-am gasit, apoi m-a cuprins șocul. Aura era pe zapada si dr. Zamfir o resuscita. Mai erau 3 doctori langa un brad, in picioare, rezemati. Copilotul era in fata avionul, era jos pe zapada. Gheorghe si-a dat tricoul jos si i-a facut un foc. Era sange pe jos.

 

Cand au venit ajutoarele, nu stiau ce sa ii faca Aurei, sa o dezbrace, sa ii faca primul ajutor. Erau niste doamne imbracate in rosu, dr. Zamfir tipa la ele”, a relatat Gheorghe Trif pentru Antena 1.

 

Soția acestuia a precizat că ea a văzut la televizor ceea ce s-a întâmplat și că a ”simțit că a picat în zona noastră. Când a venit bărbatul meu acasă i-am spus să se ducă și să îi caute. Putea să fie copiii noștri acolo”, a spus ea.

 

Despre intervenția autorităților, soția lui Gheorghe Trif a spus că are ”o părere proastă. A fost nepăsare, nu știu ce să zic”.

 

Femeia a stat pe telefon și a discutat în permanență cu soțul ei, încurajându-i pe cei trei bărbați plecați în căutarea răniților: Gheorghe Trif, Gheorghe Giurgiu și Argentin Todea.

 

Citește mai jos mărturiile celor trei eroi:

Ei sunt cei trei SALVATORI din APUSENI: "Studenta avea lacrimile şi hainele îngheţate” - FOTO

Comentarii Facebook