Cum negocia un chirurg clujean operațiile pe copii. Medicul Ioan Dobrescu e acuzat că refuză pacienții

 

Chirurgul Ioan Dobrescu, de la Spitalul de Copii din Cluj, acuzat de un părinte că i-a ignorat fiica ce avea rotula fracturată, este judecat pentru luare de mită.

 

Chirurgul Ioan Dobrescu este acuzat de procurori că negocia la sânge operațiile, chiar și când era vorba despre copilași de șase luni. El continuă să profeseze, cu toate că este judecat și există multe mărturii grele la dosar.

 

În mai 2012, Chirurgul a fost prins primind mită de la Monica B. suma de 500 de lei. ”În cursul discuției cu Dobrescu, acesta a precizat că ne socotim după operație, întrucât numai cotul costă 600 de lei și încheietura 500 de lei”, a spus femeia care l-a denunțat pe medicul Dobrescu.

 

”Medicul Dobrescu mi-a spus că trebuie să îi dau o sumă de bani, dacă am venit la spital. Eu l-am întrebat de ce trebuie să plătesc, întrucât suntem la un spital de stat, iar medicul mi-a replicat că oriunde trebuie să plătești”, a declarat Mircea T., martor în dosar. 

 

Medicul Dobrescu m-a tras deoparte, pe holul spitalului, și mi-a spus: «Carburantul este scump» și dacă nu ar cere bani de la pacienți, nu ar avea cu ce veni la spital. Eu înțelegând despre ce este vorba, l-am întrebat cât mă costă efectuarea operației, iar acesta mi-a spus că pentru mine, 400 de lei. I-am spus că nu am acești bani, iar medicul mi-a spus să îl caut atunci când voi avea”, a declarat martorul Mihaela D.

 

Un alt martor, Rodica G., a spus că i-a dat lui Dobrescu suma de 1.500 de lei: ”La un moment dat m-a chemat medicul Dobrescu în cabinet și mi-a spus că copilul va trebui operat... și că toată treaba aceasta o să mă coste 1.500 de lei”.

 

Un alt copil cu rotula zdrobită ar fi fost amânat la operație, până când mama lui i-ar fi dat bani chirurgului. ”Medicul mi-a spus să las suma pe care o consider suficientă și dacă nu este bine va strâmba din nas, iar dacă este bine nu va face acest lucru. Am pus pe dulapul indicat suma de 100-150 de euro, maxim 200 de euro. Medicul a spus că, deocamdată, este suficient, precizându-mi și că operația va avea loc a doua zi dimineața, lucru care s-a și întâmplat”.

 

Chiar dacă sunt atât de multe mărturii, chirurgul Ioan Dobrescu nu și-a schimbat comprtamentul. Zilele trecute, Știri de Cluj a scris despre un copil care a fost sos din cabinet, deși avea fractură de rotulă.

 

Chirurgul nu a putut fi contactat, motivând că este ocupat. Conducerea Spitalului de Copii Cluj nu a dorit să facă niciun comentariu.

 

Fetiță cu fractură de rotulă, ținută 4 ore la Spitalul de Copii din Cluj și dată afară de un medic acuzat de MITĂ

Comentarii Facebook