Cum a țepuit un taximetrist din Cluj-Napoca o clientă cu 55.000 de euro, după ce s-a dat procuror și președinte al CSAT în Ardeal


Un taximetrist a înșelat o clientă cu zeci de mii de euro după ce s-a dat procuror, președinte al CSAT în Ardeal, promițând că poate opri o presupusă anchetă asupra soțului acesteia.

Taximetristul a fost condamnat recent la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru înșelăciune. Povestea de la dosar bate orice film. 

Acesta a început să își pună în aplicare planul din decembrie 2021, după ce și-a dus victima cu taximetrul, într-o cursă. Ulterior, el i-a spus că este administratorul unei societăți de taximetrie și are nevoie de bani pentru a rezolva un accident rutier. Femeia pe care a sunat-o i-a dat suma de 5.000 de euro, ca împrumut. 

După acest moment, taximetristul a început să o sune, folosind un nume fals și pretinzând că este procuror criminalist, colonel, președinte al C.S.A.T. în regiunea Ardeal. El i-a spus că soțul ei este cercetat penal în fapte deosebit de grave și i-a cerut 55.000 de euro, pe care i-a primit în mai multe tranșe, promițând că va face ”pierdut” dosarul.

Inculpatul recunoaşte că şi-a arogat numele şi calităţile mincinoase menţionate în cuprinsul stării de fapt reţinute de către instanţă. Susţinerile potrivit cărora ar fi procedat astfel de conivenţă cu inculpata pentru ca aceasta să-şi poată retrage, sub acest pretext, banii din contul bancar nu sunt veridice şi nici logice în contextul probatoriu din cauză. Aceasta deoarece soţul victimei nu a cunoscut nimic despre aceste retrageri până la mijlocul lunii martie 2022, când persoana vătămată însăşi i-a relatat scenariul infracţional. Prin urmare nu era nevoie de crearea acestui scenariu câtă vreme banii au fost retraşi fără ca soţul persoanei vătămate să aibă cunoştinţă despre aceste operaţiuni”, a arătat, în schimb, instanța, cotat de Actual de Cluj.

Taximetristul trebuie să achite 44.870 de euro echivalent în lei și 58.695 lei, reprezentând despăgubiri pentru daune materiale. 

Decizia nu este definitivă.

Comentarii Facebook