Cum a reacționat judecătorul Cristi Danileț, după excluderea din Magistratură


Judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj., a fost exclus din magistratură de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru niște clipuri video postate pe TikTok.

Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a spus Cristi Danileț.

Judecătorul Danileț este considerat incomod de șefii CSM. În iunie, el a deschis un proces în care a cerut anularea Ordinului Inspectorului-șef al Inspecției Judiciare pentru aprobarea Regulamentului privind normele de efectuare a lucrărilor de inspecție. Însă, instanța i-a respins cererea.

Acum, a fost cercetat tocmai de Inspecția Judiciară și apoi șefii CSM au votat excluderea lui. 

Comentarii Facebook