Cum a fost păcălit un clujean să plătească 15.000 de euro avans pentru un Mercedes. A rămas și fără bani și fără mașină



Sute de persoane, printre care și un clujean, au picat în plasa unor escroci care conduc un portal de leasing pentru mașini second hand.

Mai exact, clientul îşi alegea maşina de pe site, plătea un avans cuprins între 20 şi 50 la sută, iar restul în rate egale, pe o perioadă cuprinsă între unu şi cinci ani, până la achitarea autoturismului.

Acest sistem de finanţare era acoperit de un contract de închiriere pe termen lung. În funcţie de abilitatea de negociere a oamenilor, unii primeau, scris sau verbal, promisiunea că la final vor deveni proprietarii maşinii.

Reprezentanţii portalului (Cesiune.ro) asigurau finanţarea din surse proprii. Nu lucrau cu bănci şi nu raportau informaţii la biroul de credit. Sunt clienţi cărora li s-a cerut doar buletinul. Sistemul relaxat, plus miile de maşini aflate la vânzare pe site au atras sute de cumpărători, potrivit Pro TV.

Printre păgubiți se numără și un bărbat din Cluj, care în martie 2017, a plătit, în două tranşe, un avans de 15.000 de euro pentru un Mercedes GLC Klasse.

Mi-au spus că maşina va sosi în maxim o lună de zile. Din păcate, au trecut 11 luni. Nu am primit nimic.”, a declarat victima pentru sursa citată.

Fără bani şi fără maşină, amânat de la o lună la alta, 6 luni mai târziu omul a decis să depună plângere la Parchetul de pe lângă judecătoria Dej.

Cercetările au fost preluate de poliţişti, care au început urmărirea penală pentru înşelăciune împotriva administratorului societăţii.

În prezent, anchetatorii din Bucureşti, Ilfov, Cluj, Bihor şi Tulcea au în lucru 10 dosare penale care vizează operaţiunile derulate prin intermediul site-ului respectiv.

Infracţiunile vizate sunt înşelăciune, abuz de încredere şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciile reclamate în fiecare caz în parte sunt cuprinse între 6.000 şi 23 .000 de euro, iar la nivelul Inspectoratului Poliţiei Romane se ia în calcul cumularea tuturor acestor plângeri într-un singur dosar.

Comentarii Facebook