Culiță Sterp, luat de pe holul Tribunalului Cluj și dus la audieri într-un dosar de înșelăciune pe Instagram


Manelistul Culiță Sterp a fost luat, miercuri, 1 martie, cu mandat de aducere de pe holul Tribunalului Cluj, unde era pentru o contestație, și dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara pentru a da declarație într-un dosar de înșelăciune.

Sterp se afla la Tribunalul Cluj, unde s-a judecat contestație împotriva măsurii controlului judiciar în dosarul pe care îl are la Cluj ca urmare a accidentului de circulație produs în noiembrie 2022.  Când a ieșit din sală, îl așteptau polițiști care i-au prezentat mandatul și i-au spus că trebuie să-i însoțească la Timișoara. Cântărețul s-a conformat și a mers cu ei.

Într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara în anul 2021, sub supravegherea procurorului din cadrul acestei unități de parchet, au fost efectuate acte de urmărire penală cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, Brigăzilor de Operațiuni Speciale Timișoara, Constanța, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Direcției de Investigații Criminale, Serviciilor de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Timiș, Iași, Constanța, Brașov, Hunedoara și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliței Timiș, pentru săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, prev. și ped. de art. 244 al. 1 și 2 Cp, cu aplic. art. 35 al. 1 Cp.

În cadrul acestui dosar a fost constituită o echipă comună de anchetă formată din organe de urmărire penală din România și Republica Moldova, beneficiind de sprijinul EUROJUST (Agenția Uniunii Europene de Cooperare în Materie de Justiție Penală).a

În data de 01.03.2023 au fost efectuate percheziții în 11 locații de pe teritoriul României, au fost aduse la audieri 11 persoane, au fost instituite măsuri asigurătorii până la concurența sumei de 291.164,9 lei, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 11 suspecți și a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de doi dintre aceștia, care au dobândit calitatea de inculpați”.

Foto: Clujust.ro

Comentarii Facebook