Cu toate ca e "foame mare", in judetul Cluj nu a crescut numarul infractiunilor in acest an


Potrivit IPJ Cluj, "in pofida crizei financiare pe care o parcurgem", numarul dosarelor penale inregistrate in primele noua luni ale anului a scazut cu 5,82%, fata de 2010.

"Fenomenul infractional la nivelul judetului Cluj s-a diminuat, inregistrandu-se o scadere procentuala de 5,82 % a faptelor penale sesizate fata de perioada similara a anului 2010, locul 24 la nivel national.

In ceea ce priveste infractionalitatea contra persoanei se constata o scadere cu 11,69% a numarului de fapte sesizate. Criminalitatea de mare violenta reprezinta 1,19% din totalul infractiunilor contra persoanei si 1,59% din totalul infractiunilor contra vietii, integritatii si sanatatii", precizeaza purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Alma Brehariu.

A scazut si numarul dosarelor penale pentru evaziune fiscala. "In ceea ce priveste criminalitatea economico-financiare s-a actionat pe domeniile prioritare de prevenire si combatere a evaziunii fiscale: agroalimentare, constructii - materiale de constructii, transporturi si forta de munca. Au fost constatate 355 infractiuni de evaziune fiscala, fiind cercetate un numar de 270 persoane. Infractionalitatea economico-financiara sesizata a scazut cu 34,95 %, ceea ce reprezinta o imbunatatire a sigurantei mediului de afaceri din judetul Cluj", a mai spus inspectorul Alma Brehariu.

Comentarii Facebook