Cu mielul în bagaj pe aeroportul din Cluj - FOTO


S-au dus vremurile în care în perioada sarbatorilor, aeroporturile erau pline de oameni care veneau acasă, în vizită la familii. Lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic a mutat aglomeratia din terminalul de SOSIRI în cel de PLECARI, pentru ca, in situatia actuala, rudele din țară îi vizitează pe cei dragi în străinătate. În acest mod, aceștia evită să își piardă puținele zile de concediu în carantină, după intrarea în România.

Iar cum românului nu îi șade bine sa meargă in vizita cu mâna goala, bagajele lor au fost pline de bucate de acasă. Doamna Violeta (foto jos) este din județul Harghita, dar împreună cu toată familia s-a stabilit la Bergamo de mai bine de 20 de ani. A venit în țară pentru doar cateva zile, iar la întoarcere, lista cu  bunătăți tradiționale cerute de cei rămași în Italia a depasit cu mult limita de kilograme permisa de compania aeriana, relatează dejeanul.ro

În această dimineață, pe aeroportul din Cluj, la îmbarcare, bagajul ei cantarea nu mai puțin de 42 de kilograme, cu 12 mai mult decat avea voie. Geamantanul uriaș era plin până la refuz cu un miel transat, drob, slănină, carne de porc, fasole și cârnați. Femeia a fost nevoită să renunțe la o parte din toate aceste produse, pentru că erau mult prea grele.

Ca ea au fost mulți alții, dar niciunul nu a încălcat legea.

Conform legislației actuale, avem voie sa transportam cu avionul produse de origine animala, dar nu in canitati exagerate. Acestea trebuie sa fie ambalate corespunzător și în mod obligatoriu puse în bagajul de cală.

Cele mai multe zboruri sunt zilele acestea către Italia, Germania, Spania, Franța dar și către Egipt. Spre exemplu, zilnic pleacă de pe Aeroportul din Cluj patru zboruri charter către destinații din Egipt, inclusiv în noaptea de Înviere.

miel-aeroport-3-640x360.jpeg

miel-aeroport-2-640x360.jpeg


Comentarii Facebook