Csibi Barna a jurat in maghiara la Judecatoria Cluj-Napoca! Stie romana, dar in sala a spus ca nu vorbeste bine VIDEO


Extremistul Csibi Barna a jurat in maghiara la Judecatoria Cluj-Napoca, la un proces in care a fost martor. Este vorba despre o contestatie la amenda primita in 1 decembrie 2010 pentru port de insemne extremiste.

Csibi Barna a declarat la intrare in sala de judecata ca amenda aplicata celor 8 persoane, inclusiv lui, in 1 decembrie 2010 a fost ilegala, deoarece ei au participat la comemorarea batalionului secuiesc si nu voiau sa protesteze. Jandarmii i-au retinut pe cei 8 membrii ai Garzii Secuiesti la intrare in Piata Unirii dinspre strada Iuliu Maniu.

"Contestam in instanta amenda pentru ca nu a fost nicio manifestatie. Noi nu la biserica "Sfantul Mihail" mergeam, ci pe strada Kogalniceanu la o comemorare", a spus unul dintre cei care au contestat amenda.

"Noi ne duceam la masini sa luam steagurile. Au fost confiscate toate. Am iesit din restaurant (n.red. restaurantul Agape) si ne-au bagat in duba. Practic asa a fost ca pe la ora 17.00 noi trebuia sa facem o comemorare, care nu trebuia anuntata in prealabil, comemorarea batalionului secuiesc. Cerem anularea amenzilor pentru ca s-a facut o comemorare. Drepturile noastre in momentul in care am fost urcati in duba au fost incalcate", a spus Csibi Barna.

Extremistul maghiar a mai explicat ca cele 8 persoane care au fost ridicate de jandarmi in 1 decembrie 2010 au fost sanctionate cu 20.000 de lei. 

 

La Judecatoria Cluj-Napoca, Csibi Barna a fost eroul unei noi sfidari. El a refuzat sa jure in limba romana, spunand ca nu vorbeste limba. Judecatorul a fost nevoit sa asigure un translator pentru ca Csibi Barna sa poata depune marturie in favoarea apropiatului sau.

 

8 membri din Garda Secuiasca si Garda Maghiara au fost retinuti de jandarmi pe strada Iuliu Maniu - Galerie FOTO

Comentarii Facebook