Duminica 28 Aprilie

Creşte numărul incendiilor de vegetaţie uscată la Cluj. ISU avertizează: „Se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei”


Clujenii continuă să îşi cureţe terenurile cu ajutorul focului, în această perioadă cu temperaturi mai ridicate. Pompierii reamintesc că această operaţiune este permisă doar cu aprobarea autorităţilor și amenzile pentru încălcarea legii sunt usturătoare. 

„Temperaturile sunt ridicate pentru această perioadă, iar din păcate asistăm la o creștere a numărului de incendii de vegetație uscată. 

Vă atenționăm cu privire la faptul că folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător, deoarece flăcările se pot propaga într-un timp foarte scurt și pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice”, transmite ISU Cluj. 

Comentarii Facebook