"Cratere” uriaşe în asfalt pe drumul spre Valea Ierii şi "munţi" de gunoaie în zona turistică - FOTO

 

Drumul Săvădisla - Valea Ierii arată ca după un bombardament, cei peste 36 de kilometri fiind aproape imposibil de parcurs din cauza gropilor uriaşe din asfalt.

 

"Munţi” de gunoaie s-au adunat pe tot cursul râului care străbate satele din Valea Ierii şi tone de moloz şi de gunoi menajer zac nestingherite în zone de un pitoresc rar.

 

"O zonă turistică superbă a judeţului Cluj, este bătaia de joc a autorităţilor şi a oamenilor care trăiesc în zona Valea Ierii. Am fost cu familia la o pensiune, la ieşire din comuna Valea Ierii. Am fost şocat de nesimţirea autorităţilor judeţene, drumul este distrus complet, am mers cu maşina într-un peisaj "selenar", plin de găuri imense în asfalt, mi-am distrus maşina, am parcurs 30 de kilometri în aproape 2 ore. Am fost scarbită şi de lipsa de civilizaţie a locuitorilor de aici, pe marginea drumului erau munţi de gunoaie, pe malul râului erau grămezi imense de moloz de la construcţia pensiunilor din zonă şi mii de sticle de plastic, cauciucuri uzate pluteau pe râu. Păcat de frumuseţea locurilor, sunt îngrozită de modul în care ne batem joc de o zonă minunată.

 

Sunt furioasă pe cei care conduc primăriile în zonă, drumul se putea plomba măcar cu piatra care se scoate din cariera de la intrare în vale. Incredibil cată nepăsare, bine că pe toţi stalpii de electrica sunt afişe electorale. Îi întreb pe senatorii şi deputaţii care au ajuns la Bucureşti cu voturile cetăţenilor din zonă, dacă s-au interesat de starea drumurilor. Să le fie ruşine", ne-a declarat Luca Mihaela, din Cluj-Napoca, cititoarea care ne-a trimis şi fotografiile care descriu concludent dezastrul din zonă.

 

Departamentul de Investigaţii al Ştiri de Cluj va demara luni o anchetă pentru a găsi responsabilii pentru starea drumurilor din zonă şi pentru tragerea la răspundere a celor care ar fi trebuit să vegheze la păstrarea unui mediu curat.

Comentarii Facebook