Cosmin Puriș, noul redactor șef al cotidianului Făclia de Cluj


Făclia de Cluj, cel mai vechi cotidian din judeţul Cluj, are începând de luni, 8 aprilie, o nouă conducere. Cei 16 asociaţi ai Casei de Editură Napoca, societate care deţine ziarul Făclia de Cluj, reuniţi în cadrul Adunării Generale, l-au ales în funcţia de redactor şef pe jurnalistul Cosmin Puriş (42 de ani), iar în funcţia de redactor şef adjunct pe jurnalistul Cristian Focşanu.

Noul redactor şef este angajat al ziarului Făclia din anul 2000, având o experienţă în presă de peste 20 de ani. Cosmin Puriş este jurnalistul care a dezvăluit pentru prima dată în presa din România faptul că o serie de biocide folosite în spitalele din România nu respectă standardele naţionale şi europene în domeniu şi că din această cauză nu pot fi combătute infecţiile nosocomiale din unităţile medicale. Ancheta a fost publicată în ziarul Făclia în aprilie 2013, cu doi ani înainte de scandalul Colectiv şi Hexi Pharma.

Totodată, Cosmin Puriş este singurul jurnalist clujean care a ajuns în toate teatrele de război de după 2000: Irak, Afganistan, Kosovo.

Jurnalistul clujean a deţinut calitatea de membru în Comitetul Director al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, iar în prezent este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Presă Cluj.

Comentarii Facebook