Vineri 29 Mai

Copilul cu trotinetă lovit pe Septimiu Albini, forțat să iasă în stradă de parcările de pe trotuar! Lucrurile sunt așa zilnic


Tatăl copilului de 10 ani lovit de un autoturism pe strada Septimiu Albini, marți dimineața, a precizat că trotineta utilizata era una trotineta normala, fără propulsie electrică, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. Copilul a fost forțat să iasă în stradă de faptul că trotuarele s-au transformat în parcări. 

Părintele precizează că fiul lui nu circula pe partea carosabilă, ci a fost obligat să ocolească autoutilitara care bloca trotuarul. ”Încercarea de a ocoli utilitara s-a făcut fără a utiliza trotineta, aceasta fiind acroșată de partea frontală a mașinii (VW) și copilul lovit și proiectat cu oglinda dreaptă.

Există martori care au precizat ca datorită distanței mici de pe trotuar, a ușilor autoutilitarei rabatate spre laterale și a materialelor ce le descarcă, făcea imposibilă atât deplasarea pietonilor pe trotuar, cât și a altor copii care se deplasau cu trotinete spre școală. Aceștia erau forțați să ocolească obstacolele pe partea carosabilului”, a precizat Sandu-Dorin CHEZAN.

Urmele de frânare ale autoturismului, care a lovit copilul, au fost de 9,6 metri, mai spune părintele.

Conform măsurătorilor efectuate de echipajul Poliției Rutiere Cluj, urmele de franare au fost de 9,6m. Am contactat un profesor universitar din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, iar acesta a precizat că, în funcție de greutatea autoturismului, starea carosabilului, gradul de uzură al anvelopelor, tipul lor și sistemului de frânare, viteza de deplasare ar fi cuprinsa intre 58 si 69km/h. 

Din poza se poate vedea autoutilitara care blochează trotuarul împreună cu piese de mobilier, faptul că acesta nu folosea trotineta pe carosabil. Starea copilului este bună, sperând că și examenul neurologic să infirme orice afectiune”, a mai spus Sandu-Dorin CHEZAN.

Reprezentantii Politiei au revenit astazi cu cateva precizari in acest caz. ”La data de 19.11.2019, orele 08.45, un băiat de 10 ani, din Cluj-Napoca, se deplasa pe trotuarul din partea dreaptă a sensului de mers Septimiu Albini - Nicolae Titulescu, iar în dreptul unui imobil a coborât pe partea carosabilă, unde a fost surprins și accidentat de autoturism.

În cauză a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”. 

Referitor la autoutilitara parcată pe trotuar, menționăm că șoferul acesteia a fost identificat, iar datele acestuia, precum și poziția exactă a autovehiculului, au fost cuprinse în documentele întocmite cu ocazia cercetării la fața locului.

Cu privire la vinovăția/gradul de vinovăție al persoanelor implicate, doar instanța de judecată se va pronunța”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaș.

Conform unor surse judiciare, cercetarea la fața locului a stabilit că între autoutilitara de pe trotuar și clădire era o distanță de 100 de cm, în timp ce legea cere să fie o distanță de cel putin 50 de cm. În plus, în zonă nu este indicator cu ”Oprirea interzisă!”. În aceste condiții, autoutilitara ar fi avut voie sa stationeze, precizează sursele citate.

Vinovățiile vor fi stabilite numai în instanță. Starea de fapt prezentată mai sus este numai din cercetarea de la fața locului.

45525a8fc821d9f4f3941e72e16c79eb.jpg

76940754_3140261085991230_8510289199499313152_o.jpg


Comentarii Facebook