Copil mușcat de un câine în Florești! S-a deschis dosar penal - FOTO


Un copil de 7 ani a fost mușcat de un câine fără stăpân în comuna Floești, iar acum se derulează o anchetă.

Copilul a ieșit singur în fața blocului și a vrut să mângâie câinele care stătea în iarbă. Atacul a fost surprinzător, iar părinții băiatului s-au alertat. Un echipaj SMURD l-a transportat la spital, unde a fost operat. ”Copilul este stabil, a fost operat la muşcăturile respective. E destul de adâncă, undeva la 2 cm de jugulară”, a spus tatăl băiatului.

Câinele era de câteva zile în cartierul din Floreşti. Deşi nu era agresiv, localnici sesizaseră autorităţile.

Primăria din Floreşti nu are adăpost, dar colaborează cu un ONG care îi duce în adăpostul propriu. Reprezentanţii organizaţiei susţin că abia după incident au fost sesizaţi de agenţi, iar câinele era deja în registrul lor, scrie Observatornews.ro.

ONG -ul care se ocupă de câini a precizat că a fost ”identificat acest căţel pe domeniul public căruia i se găsise de către un iubitor de animale o casă. Noi l-am scanat să vedem dacă este microcipat, nu este, de aceea nu putem da de proprietar şi urma să îl preluăm pentru a-l castra. După ce am făcut această procedură, câinele a dispărut, iar în acest timp, câinele a fost găsit în zonă. Anul trecut au fost ridicaţi 45 de câini din Floreşti, iar anul acesta, până acum, 23”.

Cu privire la evenimentul din data de 13 septembrie a.c., în care un minor ar fi fost mușcat de un câine în localitatea Florești, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Biroul pentru Protecția Animalelor anunță că s-au sesizat din oficiu pentru verificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și pentru a fi dispuse măsurile legale necesare.

Astfel, în urma acestora, polițiștii au întocmit dosar penal ce vizează infracțiunea de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută și pedepsită de O.U.G nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, față de o persoană juridică care are în responsabilitate zona respectivă, în baza contractului încheiat cu autoritățile locale”, spun anchetatorii, pentru Știri de Cluj.

1_3_253224_1694766838_05467_fav.jpg

Comentarii Facebook