Copil cu autism are nevoie de ajutor financiar. Familia face totul pentru Alex


Alexa, un copil de 7 ani din Cluj-Napoca, are nevoie de ajutorul tuturor pentru a putea urma recuperarea de care are nevoie. 

Actorul Bogdan Bob Rădulescu a făcut publică povestea lui Alex, la rugămintea tatălui băiatului.

Alex este un baietel super inteligent și dragastos. Are 7 ani, merge la scoala in clasa 1, știe steagurile lumii, majoritatea speciilor de dinozauri, animale vertebrate și nevertebrate, insecte, păsări, planete, înțelege engleza, recunoaște literele de la varsta de 2 ani jumate, am aflat în clasa 0 ca recunostea alfabetul grecesc. Nu știm cate stie, dar știm ce nu știe. Nu știe cum sa cheme copiii la joacă, nu știe cum să-și exprime sentimentele, nu știe ce este pericolul, nu știe sa vorbeasca in propozitii lungi. A fost diagnosticat cu tulburare din spectru autist acum 4 ani. De atunci face terapie de dimineață de cand se trezeste pana seara cand doarme, 10 ore pe zi cu trei terapeuti, si restul continua părinții. A devenit un stil de viata. A învățat foarte multe în acest timp, dar mai are de parcurs cativa ani de terapie ca sa se recupereze. Știm ca poate si știm ca Alex se va recupera. Pentru asta are nevoie de materiale de lucru și de terapie continua, ceea ce genereaza costuri de mii de lei pe luna. Datorită sprijinului vostru, veți avea grija ca Alex să aibă un viitor, sa fie o persoana activa în comunitate, sa fie un exemplu pentru alte familii care se lupta cu autismul.

În acest sens, părinții au fondat Asociația Autism Prietenie Terapie, www.asociatiaapt.ro sau www.facebook.com/apt.asociatie/,care a avut deschis si un Centru pentru terapie, tocmai pentru a oferi suport copiilor cu tulburare din spectrul autist. Mai mult, pentru integrarea copiilor în grădinițe și școli, au organizat un curs gratuit de doua zile pentru cadre didactice, psihologi, terapeuti si parinti, la care au participat peste 150 de persoane. Limitarea financiara nu i-a oprit sa se implice în continuare din comunitate pentru conștientizare, formare terapeuti și suport pentru familii.

Implica-te facand o donatie/sponsorizare ! O sponsorizare, o sansa pentru ei !

Mai multe detalii la 0740075889 / office@asociatiaapt.ro / www.asociatiaapt.ro

1 din 50 de copii este diagnosticat cu TSA. Probabil fiecare dintre noi avem sau vom avea în cercul nostru de prieteni un copil diagnosticat cu tulburare din spectrul autist. Fii parte din viața și evolutia lui!".

Comentarii Facebook