Copiii și tinerii cu insuficiență renală pleacă în tabără, în Grecia. Ultimul an a fost greu pentru ei, iar mulți s-au stins din viață - FOTO


50 de copii și tineri din cadrul Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Delia Gradinaru” au plecat în tabără în insula Creta, Grecia. 

Aceste suflete suferă de insuficiență renală cronică și sunt dependenți de hemodializă sau transplant renal. Ultimul an a fost greu pentru acești tineri încercați de viață de la vârste fragede, de o boală nemiloasă. Mulți dintre ei s-au stins din viață, în așteptarea unui transplant, iar această tabără anuală este singurul lor moment de fericire. 

Tabăra începe astăzi în Centrul de Hemodializă Mesogeios din Heraklion.

De la începutul pandemiei, 8 tineri din Asociația mea au murit din cauza pandemiei, unii dintre ei de Covid-19, alții pentru că nu au fost tratați la timp în spitalele închise nepermis pentru pacienții cronici.

Nu am cuvinte să descriu în acest context de boală și stres cât de mult înseamnă pentru acești copii și tineri să se bucure de câteva clipe de soare și relaxare, gura lor de aer proaspăt.

Le mulțumesc frumos celor care au donat sume mici sau mai mari, după putere, pentru niște oameni care au adunat multă suferință.

Le mulțumesc frumos public unor oameni generoși, Dragoș Damian de la Terapia, Călin Văduva de la Fortech,  Emilia Bor de la Elboris, Remus Bența de la Daw Bența”, a spus Emanuel Ungureanu, președintele Asociației.

Comentarii Facebook