Copiii de la clasa pregătitoare, aşteptaţi la Şcoala Constantin Brâncuşi în cele mai bune condiţii VIDEO


Copiii clujeni care intră la clasa pregătitoare sunt aşteptaţi la şcolile clujene în cele mai bune condiţii.

La Şcoala Constantin Brâncuşi dotările se ridică la standarde europene. Astfel, Şcoala beneficiază de utilităţi precum wireless, tablă cu touch screen, mobilier nou-nouţ, dar şi materialele pentru şcolă sunt alese cu mare grijă, astfel încât micuţii să nu fie nici prea încărcaţi, dar să şi plece acasă în fiecare zi cu ceva nou.
 
Directorul Şcolii Constantin Brâncuşi, Eugenia Marcu, a precizat că "Orice am cerut Primăriei ni s-a dat. S-a făcut o estimare, s-au făcut toate calucle şi am primit tot. În 15 august şcoala a fost gata. Apoi ne-am apucat de curăţenie. Este vorba de 10 săli de clasă. Totul a fost igienizat, pentru că cei mici să intre într-o clasă frumoasă. Pentru clasa pregătitoare, ţinând cont de sediu s-a cumpărat mobilierul, 2 cadre didactice cu gradul I de titularizare au fost pregătite în cadrul proiectului de pregătire, mai mult ar trebui să vadă ce jocuri vor face cu copiii. Copiii de abia aşteaptă să vină. Au venit, au vezut şcoala şi le-a plăcut. La clasa pregătitoare sunt 2 clase a 15 elevi".

Şi primarul Emil Boc i-a îndemnat pe părinţii clujeni să aibă încredere în acest sistem de învăţământ: "Clujenii să aibă încredere că pot găsi calitate în procesul educaţional. Această şcoală este la fel de bine pregătită ca orice şcoală din Cluj. Este wireless în toată şcoala, dar asta nu înlocuieşte studiul pentru studiul individual".

Dotările unei clase pregătitoare ajung undeva în jur de 7.000 de lei noi.

În total, Primăria Cluj a investit în şcolile din Cluj 50 de miliarde de lei vechi pentru noul an şcolar. "Toate şcolile au autorizaţie sanitară, cu excepţia a 2 şcoli care sunt la parterul unui bloc", a mai spus Boc.

 

Micuţii vor studia matematica, unde vor învăţa să numere până la 31 şi vor învăţa să facă adunări de la 0 la 10, limba şi literatura română, engleză, iar ca opţional vor avea materia TIC. De asemenea, vor face şi câte 2 ore de sport pe săptămână.

 

Boc şi-a amintit cum a fost primul an de şcoală! VIDEO

 

Anca Baciu

 

 

 

Comentarii Facebook