Miercuri 24 Aprilie

Copii care se droghează cu prenadez în centrul Clujului și plimbă un șobolan mort - Imagini DURE - UPDATE

 

Zona din spatele magazinului Sora este una insalubră, lucru demonstrat și de imaginile surprinse de un clujean. Trei copiii au fost fotografiați în timp ce se drogau cu prenadez și ”plimbau” un șobolan mort pe post de animal de companie.  

 

Am trecut prin spatele magazinului Sora, pe Strada Cotita, colt cu Samuel Brassai, unde am observat trei minori care se drogau cu  pungi care contineau prenadez.

 

In momentul in care i-am observat, cei trei prezentau probleme de echilibru find sub efectul halucinogen al substantelor toxice din prenadez. Am reusit sa fac doua fotografii cu telefonul mobil pe care le-am atasat la acest email. Mai jos este vizibil unul din cei trei baieti care tine in mana o punga de prenadez din care tocmai a inhalat.

 

In momentul in care l-am fotografiat, copilul m-a intrebat speriat de ce l-am pozat si m-a rugat sa nu-l bat, semn ca minorul este foarte traumatizat. L-am intrebat ce are in punga si mi-a  raspuns ca are prenadez. Copilul prezenta dificultati de vorbire.

 

Mi-am continuat drumul spre magazinul de optica si cand am revenit am avut ocazia sa-i intalnesc din nou. De aceasta data unul din ei tinea in mana un sobolan mort luat de la rampa de gunoi din spatele magazinului Sora”, este descrisă scena pe blogul voir.ro.

 

Unul dintre copii apare într-o fotografie jucându-se cu un șobolan mort. ”Ceilalti doi stau in poarta. Toti au pungi cu prenadez in mana iar unul din cei doi copii, care stau in porta imobilului rosu, tocmai inhaleaza prenadez. Este foarte probabil ca  minorii locuiesc la locatia respectiva. Trecatorii din zona se pare ca sunt obisnuiti cu ei. Copiii nu fac rau nimanui decat lor insusi.

 

Am incercat sa sesizez aceasta situatie la numarul de urgenta 112 dar cei de la Politia Cluj m-au expeditat, lasandu-ma sa inteleg ca nu prea au ce masuri sa ia si mi-au spus ca eventual vor trimite un echipaj dar nu mi-au cerut detalii suplimentare despre locatie sau incident.

 

Am contactat DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIE A COPILULUI CLUJ la numarul de telefon +40 – 0264-420147 unde persoana de la relatii cu publicul mi-a spus ca situatia este una cunoscuta si sesizata de alti cetateni in nemurate randuri. Doamna de la telefon m-a lasat din nou sa inteleg ca nu se pot face prea multe pentru acei minori daca Politia nu ii ajuta.

 

Am sunat la Directia Generala pentru Protectia Copilului (cu sediul in capitala) pentru consultanta in acesta situatia si am fost indrumat sa trimit o sesizare pe email in care sa atasez si cele 2 poze pe care am reusit sa le surprind cu copiii in cauza”, a mai afirmat bloggerul.

 

Acesta a trimis un mail, în care prezintă acest caz, Direcției de Portecție a Copilului în speranța că se va întâmpla ceva cu cei trei copii.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Copiii care se drogau în Centrul Clujului au fost reținuți! Părinții riscă dosare penale

Comentarii Facebook