Controversă mare la proba de Limbă și literatura română la BAC! Cum vor fi punctaţi elevii care au scris altă formulă decât „de bună seamă"


Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a venit cu precizări privind interpretarea sintagmei „de bună seamă“ de la bacalaureat. Au fost mai mulți elevi care au semnat o petiție în cursul zilei de luni, 26 iunie, pentru ca la examenul de bacalaureat, la proba de limba română, să fie acceptate și alte sinonime pentru locuțiunea adverbială „de bună seamă“. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a spus ce se va întâmpla în acest caz.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că marți dimineața a fost transmisă o notă către centrele de evaluare, astfel încât să fie punctate și alte sinonime ale sintagmei „de bună seamă" de la proba de Limba și literatura română a Bacalaureatului 2023.

Am văzut și noi discuțiile din spațiul public și am discutat și cu cei implicați în organizarea examenului. Pentru o corectură unitară, a fost transmisă o notă în toate centrele zonale de evaluare ce conține clarificări referitoare la punctarea și altor sinonime în afara cuvântului "desigur" care este menționat în barem și clarificări vizavi și de modul în care se face evaluarea, ați văzut că acolo erau punctaje asociate unor anumite elemente, în așa fel încât toată lumea să urmeze același mod de corectură, să nu avem diferențe", a declarat Ligia Deca.

-842900.jpg

„Cred că baremul de notare de multe ori lasă loc pentru interpretare și este normal să fie așa, mai ales la Limba română, însă acolo unde apar întrebări în spațiul public și discuții legitime putem interveni cu clarificări, așa cum s-a întâmplat acum", a mai spus ministrul Educației.

Comentarii Facebook