Controlorii CTP Cluj-Napoca sunt acuzați că se tem de țigani

 

Controlorii CTP Cluj-Napoca sunt acuzați că se tem de țigani, pe care nu îi controlează deloc. În rest, cu ceilalți călători ”sunt foarte autoritari”.

 

As dori sa relatez o intamplare petrecuta azi 22.09.2016 la ora 9:25, pe linia CTP 46b pe sensul de mers Marasti-Zorilor se urca un TIGAN, dupa care la urmatoarea statie se urca si controlorii. Toti calatorii sunt verificati, toti prezinta biletele, abonamentele doar TIGANUL este scutit. Acesta este somat de catre controlori sa prezinte biletul sau abonamentul. Binenteles ca nu avea insa este lasat de catre controlori sa si continue drumul. De ce toti cetatenii au obligatia de a avea bilete sau abonamente doar TIGANII facand exceptie. Controlorii sunt foarte autoritari in fata femeiilor, insa pe acesti tigani nu au curajul sa-i verifice. Exista posibilitatea sa dam in judecata CTP-ul pentru discriminare?”, ne-a relatat cun cititor.

 

Astfel de scene au fost relatate și de alți clujeni, dar se pare că există un cod nescris, care presupune evitarea conflictelor cu această categorie socială. În plus, și dacă ar fi amendați, majoritatea nu plătesc sancțiunile sau nu au nici măcar acte de identitate. 

Comentarii Facebook