Controale în mall-uri și zonele aglomerate din Cluj-Napoca. Câți clujeni au fost amendați pentru că au ieșit din casă după ora 23.00


Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, au acţionat, luni, în zonele unde se pot crea aglomerări de persoane, respectiv pieţe, supermarketuri, parcuri, baze sportive, centre comerciale, terase, mijloace de transport în comun, săli de jocuri şi zone de agrement. 

Acţiunea s-a desfăşurat în două etape, forţele implicate verificând respectarea normelor impuse în contextul stării de alertă și responsabilizarea populației cu privire la importanța respectării acestora, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea infracţiunilor comise în segmentul stradal.

În intervalul orar 17.00 - 19.00, au fost verificate două centre comerciale şi mai multe terase aflate în zona centrală a municipiului. 

În această etapă, au fost legitimate 135 de persoane şi verificate 32 de vehicule. 

Neregulile constatate au impus aplicarea unui număr de 49 de sancţiuni contravenţionale, 30 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu Legea 55/2020. 

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni ca urmare a nerespectării normelor de circulaţie rutieră, precum şi pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

A doua etapă a acţiunii s-a desfăşurat în intervalul orar 23.00 - 01.00, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere de drum din municipiu, forţele implicate legitimând aproximativ 150 de persoane. Totodată, au fost oprite pentru control 99 de vehicule. 

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, 31 fiind aplicate pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie ale persoanelor în afara locuințelor/gospodăriilor, iar alte 16 au fost aplicate la regimul rutier.

Comentarii Facebook