Controale de amploare la Cluj-Napoca, pentru a verifica respectarea măsurilor împotriva COVID-19


Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat, în cursul zilei de duminică, o acțiune în mai multe etape, în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirii și combaterii infracțiunilor săvârșite în sectorul stradal, dar și pentru reducerea la minim a riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.

Echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au desfășurat activități specifice în zonele aglomerate de pe raza municipiului, respectiv  terase, restaurante și cafenele.

Astfel, în intervalul orar 09.00 – 12.00, au fost verificați 15 operatori economici și legitimate 45 de persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, în această etapă au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, 7 dintre acestea pentru nerespectarea prevederilor care reglementează portul măștii de protecție.

Totodată, cu ocazia acțiunilor de control desfășurate în trafic, polițiștii au aplicat un număr de 7 sancțiuni contravenționale conform prevederilor OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice.

Cea de-a doua etapă, corespunzătoare intervalului orar 16.00 – 22.00, a avut ca rezultat verificarea unui număr de 16 operatori economici. De asemenea, au fost controlate 24 de autovehicule în trafic și legitimate 76 de persoane. 

Nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 a impus aplicarea unui număr de 18 sancțiuni contravenționale, iar ca urmare a încălcărilor aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, au fost aplicate 7 sancțiuni. Alte 6 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri ale normelor de circulație pe drumurile publice de către participanții la traficul rutier.

Ultima etapă, respectiv cea din intervalul orar 23.00 – 01.00, a fost organizată sub forma unor filtre instituite pe principalele artere de drum, urmărindu-se verificarea respectării restricțiilor de circulație a persoanelor în afara locuințelor/gospodăriilor.

În acest context, au fost verificate 57 de autovehicule în trafic și legitimate 97 de persoane.

În total, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, 15 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și a măsurilor instituite prin HG 935/2020.


Comentarii Facebook