Contrabandist prins de polițiștii clujeni. Avea mașina plină de băutură și țigări



Un bărbat este cercetat de polițiștii clujeni pentru contrabandă, acesta fiind prins cu peste 200 litri de alcool și zeci de cartușe de țigări în mașină.

La data de 5 mai a.c., în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bărbat, de 28 de ani, din Bistriţa”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Bărbatul a fost oprit în trafic, pe raza municipiului Dej, pentru control, iar în urma verificării vehiculului, în portbagaj au fost depistaţi aproximativ 240 de litri de alcool etilic, îmbuteliat în sticle fără banderole fiscale. Totodată, asupra bărbatului au fost identificate 4.000 de ţigări, dintre care unele nu aveau aplicate timbre fiscale ori aveau inscripţia „DUTY FREE” sau timbre emise în Ucraina.

Bunurile nu erau însoţite de niciun document de provenienţă, de plată a accizelor sau de transport în regim suspensiv de accize.

Bărbatul este cercetat acum pentru deţinerea în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita legală, faptă prevăzută de Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal.

Comentarii Facebook