Miercuri 24 Aprilie

Contrabandist de țigări arestat preventiv! Era căutat de aproape 6 luni după ce a făcut accident pe un drum din Cluj și a fugit de polițiști


Polițiștii clujeni au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 31 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări. Acesta era căutat de aproiape 6 luni.

În urma probelor administrate, polițiștii au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 31 de ani, din comuna Socodor, județul Arad, cercetat pentru comiterea infracțiunii de „colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, faptă prevăzută de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal”, informează IPJ Cluj.

Conform oamenilor legii, cel în cauză, la data de 26 septembrie 2019, în jurul orei 14:00, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Cășeiu, nu a oprit la semnalele polițiștilor și a produs un accident de circulație pe fondul neadaptării vitezei, respectiv a intrat în gardul împrejmuitor al unui imobil din zonă, după care a abandonat autoturismul părăsind în fugă locul accidentului.

Cu ocazia controlului autovehiculului, în interior au fost descoperite 194 580 țigarete netimbrate. 

Pin fapta sa, bărbatul ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 150 000 lei.

În această perioadă, bărbatul s-ar fi sustras cercetărilor, fiind dat în consemn în frontieră. A fost depistat la data de 9 martie 2020, cu sprijinul polițiștilor de frontieră.

În prezent, bărbatul este cercetat în stare de arest preventiv.


Comentarii Facebook