Congres Naţional de Medicină Perinatală la Cluj-Napoca, cu peste 650 de participanţi

 

Peste 650 de medici specialişti participă, începând de astăzi, la Cluj, la cel de-al X-lea Congres Naţional de Medicină Perinatală, printre invitaţii din străinătate figurând C. N. Purandare din India, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Obstretică-Ginecologie.

 

Prof. dr. Florin Stamatian, şeful Clinicii de Ginecologie nr. 1 Cluj-Napoca, organizatorul congresului, a declarat că lucrările şi comunicările medicilor români nu sunt mai prejos decât ale străinilor.

 

Este un moment festiv, pentru că avem şi congresul naţional de medicină perinatală, dar şi şcoala Ian Donald de ultrasonografie. Vom discuta despre ecografie, pentru că am coborât cu diagnosticul la 12 - 15 săptămâni, foarte aproape de concepţie. Am văzut lucrările şi comunicările ale colegilor mei români care nu sunt cu nimic mai prejos decât cele ale specialiştilor din străinătate. Medicina perinatală are ca obiectiv introducerea unei noi metode, coroborarea dintre rezultatele ecografice şi RMN care poate fi utilizată în cazul fătului”, a spus Stamatian.

 

Congresul va dura până sâmbătă.

Comentarii Facebook