Conducta care a explodat pe strada Dragalina avea 80 de ani vechime! A fost un incident care ”se întâmplă zilnic”


Conducta care a explodat pe strada general Dragalina are o vechime de 80 de ani, era din fontă, și până acum nu a avut probleme.

A fost o avarie pe conducta din fontă de aducțiune de apă de 600 de mm. Fiind aducțiune, nu a afectat alimentația cu apă a populației. Nu putem specula asupra cauzelor avariei. Conducta este veche de 80 de ani și este prima aducțiune a Clujului.

Prin comparație, pe Dorobanților, am schimbat conducta veche de aducțiune cu una din beton precomprimat, care a cedat după 2 luni”, a precizat Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someș.

Inundație pe strada General Dragalina. Apa a intrat în casele oamenilor - VIDEO

Întrebat de ce nu au fost date comunicate de presă despre acest incident sau de ce nu s-a menționat măcar pe site-ul companiei, Lucian Croitoru a spus că a fost un incident care ”se întâmplă zilnic” și că nu a fost un eveniment special, care să fie menționat. 

Intervenția a început vineri la ora 21.00 și s-a finalizat duminică seara la ora 23.00, când s-a redat circulației strada, pe bază de balast compactat, urmând ca după stabilizare să fie turnat asfalt.

Intervenția a durat 48 de ore. S-a schimbat un tronson din conductă, de circa 20 de metri. 

Conducta de fontă aduce apă care a cedat duce apa de la stația de pompare de pe Eremia Grigorescu și ajunge la o altă aducțiune, de pe strada Mamaia, de unde se livrează apă spre populație”, a mai spus Lucian Croitoru.

Pompierii clujeni au intervenit vineri seara, aproape toată noaptea pentru a scoate apa din casele oamenilor, dar și dintr-o parcare subterană. 

WhatsApp Image 2020-12-26 at 08.17.43.jpegWhatsApp Image 2020-12-26 at 08.17.42 (1).jpeg

Comentarii Facebook