Condamnari la inchisoare in scandalul cu "permise false la Cluj"


Doi dintre cei patru membri ai gruparii care a facilitat mai multor persoane obtinerea permisului de conducere au fost condamnati la inchisoare. Este vorba de agentul Daniela Poputa, din cadrul Serviciului de Permise si Inmnatriculari, si patronul scolii de soferi "Auto Ilea".

Scandalul a izbucnit anul trecut in luna martie cand procurorii au facut 13 perchezitii domiciliare la mai multi angajati ai Serviciului de Permise si Inmatriculari din Cluj-Napoca, dar si la angajatii scolii de soferi "Auto Ilea". De asemenea, au fost audiate 16 persoane.

Atunci, patronul scolii de soferi "Auto Ilea", Cornel Ilea, instructorul auto Iacob Abrudan, si agenta de politie Danieta Poputa, au fost retinuti de procurorii DNA pentru ca au luat bani de la mai multe persoane pentru a le facilita obtinerea permisului de conducere.

Iacob Abrudan le monta dispozitive wireless candidatilor care le foloseau in sala de examen, iar de gasirea si convingerea clientilor se ocupa patronul scolii "Auto Ilea", Cornel Ilea. Sumele pretinse erau cuprinse intre 2.000 si 3.000 de euro, iar candidatii aflau raspunsurile bune la intrebari de la Vasile Galos, profesor de legislatie, care statea in afara salii de examen.

Agentul Daniela Poputa avea "misiunea" de a inchide ochii la cele ce se intamplau in sala de examen, pentru ca "elevii" sa poata copia in voie.

Pentru faptele ei, Daniela Poputa a fost condamnata la un an si doua luni de inchisoare, iar patronul scolii de soferi "Auto Ilea", Cornel Ilea, la un an si zece luni de inchisoare cu executare.

Judecatorii de la Tribunalul Cluj au fost mai blanzi cu Iacob Abrudan si Vasile Galos, care au fost condamnati la inchisoare cu suspendare sub supraveghere, respectiv inchisoare cu suspendare.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Cluj.

Comentarii Facebook