Concediere ABUZIVĂ de la APIA Cluj, anulată de instanță. Angajații luptă cu directorul Adrian Zaharia

 

Scandalurile se țin lanț de câțiva ani la APIA Cluj și nimeni nu reușește să găsească o soluție. Instanțele de judecată intervin și le dau dreptate angajaților, dar problemele persistă.

 

Neregulile de la nivelul APIA Cluj au fost semnalate de angajați și apoi constatate și de Corpul de Control al Ministerului Agriculturii, în urma căruia s-a decis mutarea directorului Adrian Zaharia, la Giurgiu, dar acesta a invocat că are probleme în familie, iar ordinul a fost revocat.

 

Unul dintre abuzurile a fost concedierea directorului economic, Gabriela Mateiu. Aceasta a fost dată afară în 1 ianuarie 2014, prin desființarea Serviciului Economic de la APIA Cluj, dar a câștigat lupta în instanță și acum trebuie să primească salariile restante pe ultimii trei ani, iar APIA să plătească cheltuielile de judecată. Suma totală este de peste 250.000 de lei.

 

Calvarul pentru Gabriala Mateiu a început în aprilie 2013. ”Eu fiind șef al Serviciu Economic, eram cumva mâna dreapta a directorului. Domnul Zaharia a fost numit în ianuarie 2013, iar eu eram deja, în aprilie, gata detaşată la Ialomița, eu cu un copil minor. Eu am zis că mă implic doar în lucruri legale şi nu în cele ilegale", povesteşte Mateiu.

 

Ea a atacat în instanță detașarea la Ialomița și a câștigat, ordinul de delegare fiind nelegal. ”Când am revenit la Cluj, m-a detaşat imediat la Dej, iar apoi la Huedin. Din nou am câştigat. Când, din nou, m-am întors la serviciu, m-am trezit în birou cu un singur scaun, nu masă, nu calculator, nimic. Domnul director mi-a răspuns că mi-a asigurat resursele necesare la Dej”, a mai spus Mateiu.

 

În anul 2013, Gabriela Mateiu a fost cercetată disciplinar de nouă ori. ”Dacă v-aş spune pentru ce motive penibile am fost cercetată aţi râde. Pe scurt, după ce a văzut că nu mă poate trimite pe unde vrea ca să scape de mine, a restructurat APIA Cluj, a desfiinţat Serviciul Economic şi am fost concediată. Procesul a durat trei ani. În toţi aceşti ani am lucrat ca şi profesor de matematică, fiind prima mea specializare", mai spune Mateiu.

 

Corpul de Control al Miinisterului Agriculturii a constatat problemele de la Cluj. Spre exemplu, faptul că 30 de specialiști din agricultură au fost forțați să plece, iar în locul lor au fost angajați absolvenți de istorie și arhitectură. Comisia de disciplină a fost convocată în mod abuziv împotriva celor 30 de persoane. 

 

Corpul de control a constatat și că mașinile cu care circula directorul Zaharia au avut un consum enorm de carburanți. S-a ajuns la nivelul de 25 de tone de carburanți într-un an.

Comentarii Facebook