Concert caritabil pentru o clujeancă bolnavă de Lyme. Cum poți să o ajuți pe tânăra de 26 de ani




Mai mulți cântăreți de muzică ușoară și populară se strâng la Casa de Cultură a Studenților in spectacolul caritabil ''Dăruiește din Inimă'' pentru a o susține o rânără clujeancă de 26 de ani, Silvia, grav afectată de boala Lyme.

Artiștii Mihail Sandu, Fabian Sanchez, Valentin Poienaru, Bibanu mixxl, Sava Negrean Brudașcu, Mădălina Danciu, Andreea Ciupe, Ovidiu Furnea, Radu Lazăr, Iulia Bucur și Grupul Izvoare concertează miercuri, 22 februarie, de la ora 17, pe scena Casei de Cultură.
Biletele se pot achiziționa la prețul de 20 de lei, iar suma strânsă în urma concertului va fi donată pentru Silvia, anunță organizatorii .

Concertul poate fi șansa Silviei de a strânge cei 30.000 de euro necesari pentru a putea ajunge la renumitul centru neurologic, aflat la Viena, unde medicii i-ar asigura un consult și tratament.

Coșmarul a început pentru Silvia în 2010, când a fost mușcată de o căpușă în timp ce se afla într-o excursie cu sora și prietenele ei. Era atunci studentă la Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca. Niciun medic din România nu reușit sa-i pună tinerei un diagnostic până în prezent. Singurul diagnostic a fost oferit în Budapesta, la un cabinet privat: boala Lyme, transmisă prin mușcătură de căpușă.

Boala ei s-a agravat rapid. La început a slăbit 13 kilograme, avea dureri de musculatură și de încheieturi, vedea dublu. Au apărut apoi crizele de epilepsie și a fost internată cu encefalită varicoasă. După crizele de epilepsie, tânăra are nevoie de câteva zile bune pentru a-și reveni, timp în care nu poate nici măcar să-și miște mâinile. Mai mult, a trecut prin tulburări de personalitate, stări nervoase, iar pe parcurs a avut și semi paralizii pe partea stângă la început, iar apoi și pe dreapta.

Dintr-o persoană veselă, cu multe vise de împlinit, așa cum o descrie sora ei, Silvia a ajuns imobilizată la pat, fără a mai putea să mănânce sau să-și asigure igiena de una singură, și abia mai poate vorbi.

Singura speranță de a scăpa de acest coșmar este centrul neurologic din Viena, unde i s-ar asigura un consult și un tratament adecvat, însă familia ei nu dispune de cei 30.000 de euro necesari pentru a beneficia de oportunitățile oferite la clinică.

Tânăra clujeancă face acum tratament pentru epilepsie, pentru întărirea organismului, pentru bătăile inimii, pentru relaxarea musculaturii, toate costând aproximativ 800 de lei pe lună. Pe lângă asta, Silvia mai merge de două-trei ori pe săptămână la ședințe de kinetoterapie.

Mama Silviei nu mai poate lucra, deoarece trebuie să o ajute în permanență pe tânără, iar o mare parte din sprijinul financiar al familiei merge pe medicamente.

Oricine o poate ajuta pe Silvia contribuind cu orice sumă de bani, depusă în conturile Banca Transilvania, pe numele Șerban Maria.

Cont Euro: RO51BTRLEURCRT0216845801.
Cont Lei: RO04BTRLRONCRT0216845801.

Comentarii Facebook