Comedy Cluj nu a facut sala plina la deschiderea oficiala. Clujenii nu mai gusta comediile?


Festivalul de Film de Comedie Comedy Cluj nu s-a mai bucurat de acelasi succes in randul publicului ca si la editiile precedente. Sala cinematografului "Florin Piersic" nu a fost plina si nici personalitatile nu s-au inghesuit.

Ceremonia de deschidere a inceput la ora 19.00, iar dintre oficialitati au participat prefectul Florin Stamatian, viceprimarul Radu Moisin si alti lideri PDL din esalonul doi. Discursul inaugural a fost tinut de directorul Festivalului, omul de afaceri Sorin Dan, care a vorbit despre conceptul care sta in spatele editiei din acest an: "Vreau ca in acest an comedia sa nu fie privita ca ceva facil, asa ca vom merge pe 'comedy drama' si vom prezenta publicului parodii, si comedii cu accent pe drama. In total, am adunat 130 de filme din peste 30 de tari", a declarat Sorin Dan.

In deschiderea festivalului a fost prezentat filmul "Defendor", cu Woody Harelson, o drama in toata puterea cuvantului la finalui careia eroul principal a murit.

Festivalul are trei sectiuni: lungmetraje, scurtmetraje de comedie si productii de profil ale scolilor de film din intreaga lume. Din juriu fac parte muzicianul Dennis Dreith, criticul de film Rolf Rudiger Hamacher, profesorul de teatru, scenografie si management artistic, Noel Witts, jurnalistul si criticul de film Roger Grosvold si actorul si comediantul sloven Matjaz Javšnik.

Filmele vor rula in in sase locutii: cinematograful "Florin Piersic", cinematograful Victoria, cinematograful Arta, Casa Tranzit, Klausenburg Cafe si Art Cafe, intre 14- 23 octombrie.

Biletul la filme costa 9 lei, dar elevii, studentii si pensionarii vor plati  7 lei. La cele doua cafenele intrarea este gratuita, in limita locurilor disponibile.

Comentarii Facebook