Cod PORTOCALIU de averse torențiale, vijelii și grindină în județul Cluj


Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe coduri de avertizare care vizează mai multe județe din țară. Pentru județul Cluj este anunțat un COD GALBEN de instabilitate atmosferică în zona de munte și un COD PORTOCALIU, tot de instabilitate atmosferică, pentru restul județului, care vizează apariția unor fenomene de averse torențiale, vijelii și grindină.

Codul Galben, care vizează o parte a zonei montane din județ, a intrat în vigoare de la ora 10:00, până mâine la ora 10:00.

În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50…60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.”, a transmis ANM.

Cod Portocaliu de ploi torențiale și grindină la Cluj

În ceea ce privește Codul Portocaliu, care va afecta cea mai mare parte a județului Cluj, acesta va intra în vigoare de la ora 14.00 și va dura până mâine dimineață, la ora 05:00.

În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a  Moldovei și la munte, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.”, a precizat ANM.


Comentarii Facebook