Cod galben de ploi și vânt puternic în Cluj! În zonele de munte se va depune un strat de zăpadă


Meteorologii au emis două avertizări cod galben de vreme rea care vizează mai multe județe din țară, inclusiv Cluj.

Astfel, Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 12 februarie, ora 14:00 – 14 februarie, ora 10:00, va fi în vigoare un cod galben de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. 

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

Potrivit meteorologilor, la munte, în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60...80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45...55 km/h.

Mai mult, în intervalul 12 februarie, ora 18:00 – 13 februarie, ora 22:00 este în vigoare și un cod galben de  precipitații însemnate cantitativ și ninsori la altitudini de peste 1500 m.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.

Potrivit specialiștilor ANM, la altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Screenshot 2024-02-12 132014.png

Comentarii Facebook