COD GALBEN de ploi pentru zeci de județe din țară, printre care și Clujul. Aversele continuă până vineri


Meteorologii de la ANM au emis un nou avertisment de tip cod galben de precipitații și instabilitate atmosferică, ce va afecta zeci de județe din țară, printre care și Clujul.

Avertismentul este valabil pe tot parcursul zilei de miercuri, 5 iunie, până la ora 23.00.

În intervalul menționat în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și nordul Moldovei, nordul și estul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse 35...50 l/mp.

De asemenea, ANM a emis și o informare meteorologică de vreme rea, care va afecta aproape toată țara, valabilă până vineri, 7 iunie, la ora 23.00.

Astfel, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.


Comentarii Facebook