Duminica 28 Aprilie

Clujul nu se va ieftini niciodată? S-a scumpit vila de pe cea mai exclusivistă stradă din Cluj-Napoca - FOTO


Superba vilă scoasă lunile trecute la vânzare pe strada Cardinal Iuliu Hossu (n.red. fostă Pavlov, pentru clujenii vechi) s-a scumpit. Oamenii se mirau că prețul cerut este astronomic, dar proprietarii cred că pot obține mai mulți bani de la cineva cu punga largă.

Construită înainte de Al Doilea Război Mondial, construcția se vindea inițial cu exorbitanta sumă de 2,2 milioane de euro, dar acum proprietarii au mai cerut 200.000 de euro. Probabil au fost influențați de faptul că se află pe cea mai exclusivistă stradă din oraș, unde o vilă se vinde o dată la 20 - 30 de ani sau deloc.

200.000 de euro este o sumă enormă, fiind prețul unei case la periferia orașului, deci nu vorbim de un moft. 

Pozitia proprietății este una de exceptie, retrasa de la zgomotul si tumultul orasului, cu acces facil spre toate punctele importante ale orașului. În fața vilei regasim o grădină, cale de acces la garaj si alee de intampinarea oaspetilor (cca. 200 mp) iar in spate dispune de o gradina retrasa de 500 mp, ce ofera linistea si intimitatea mult dorita.

Vila este structurată pe 3 nivele, avand amprenta la sol 108 mp. La subsol se afla 2 pivnițe si un garaj, parterul este compartimentat in sufragerie, camera, bucătărie, hol si un WC iar la etaj se afla 2 dormitoare si 1 baie. De asemenea, la etaj regasim 2 balcoane care oferă panorame unice in Cluj-Napoca.

Proprietatea prezinta finisaje clasice si ofera posbilitatea amenajarii ulterioare, după gusturile, preferințele si standardele noilor proprietari.

Este o vilă care se adresează pretentiosilor, care doresc o proprietate remarcabilă, pe una dintre cele mai frumoase străzi din Cluj-Napoca”, precizează agentul imobiliar.

Pe de altă parte, casa necesită clar renovare urgentă, adică încă o investiție de peste o sută de mii de euro. Dacă ar cumpăra-o cineva pentru o clinică, ar trebui să o refacă de la zero și atunci investiția necesară ar fi uriașă. Așadar, suma de 2,4 milioane de euro este enormă pentru ceea ce are de oferit de fapt Clujul. 

Superbele vile de pe strada Pavlov, îi vom spune așa pentru că este numele cunoscut de clujeni, au fost ridicate la începutul secolului trecut, dar comuniștii le-au confiscat pe toate. În aceste superbe case s-au mutat nomenclaturiștii regimnului comunist, dar și unele personalități, cum a fost taragotistul Dumitru Fărcaș. După Revoluție, unele vile au fost revendicate și retrocedate, dar eliberarea s-a făcut cu greu. 

Comentarii Facebook