Duminica 28 Aprilie

Bărbatul care a sunat la Poliție să anunțe crima de pe strada Rodnei din Cluj-Napoca, arestat preventiv! Ce acuzații i se aduc


Vineri, polițiștii clujeni au descoperit cadavrul unei femei în vârstă de 51 de ani după ce concubinul său a sunat la 112, într-o locuință de pe strada Rodnei din Cluj-Napoca. Deși inițial, anchetatorii nu au exclus ipoteza unei morți accidentale, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului SFO, cercetat sub aspectul infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Amintim că, la data de 1 septembrie, în jurul orei 08.50, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, de 74 de ani, cu privire la faptul că într-o locuință situată în municipiul Cluj-Napoca a găsit, în cursul dimineții, o femeie de 51 de ani, decedată, care prezenta urme de agresiune.

Bărbatul în cauză era de fapt concubinul femeii, cei doi fiind cunoscuți pentru consumul excesiv de alcool, dar și conflicte cu violență fizică. Femeia a fost găsită într-o baltă de sânge cu urme de violență vizibile pe corp. Însă, rănile femeii erau de câteva zile, nu din momentul incidentului. Așadar, surse din anchetă au declarat pentru Știri de Cluj că nu se exclude ipoteza unei morți accidentale, este posibil femeia să fi căzut lovindu-se la cap sau să fi suferit un anevrism vascular cerebral. Mai târziu însă, pe numele bărbatului a fost emisă o hotărâre de arestare preventivă. 

Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile

„În baza art. 226 raportat la art. 223 alin. (2) C.proc.pen., cu reţinerea art. 202 C.proc.pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi, în consecinţă: 

Dispune arestarea preventivă a inculpatului SFO, cercetat sub aspectul infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 02.09.2023 până la data de 01.10.2023, inclusiv. 

Emite mandatul de arestare preventivă nr. 48/UP/2023. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Conform art. 275 alin. (6) C.proc.pen. onorariul apărătorului din oficiu, av. AM, în cuantum de 680 de lei, va fi avansat din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 02.09.2023, ora 13:43”, transmite Tribunalul Cluj.

Comentarii Facebook