Duminica 28 Aprilie

Clujul e în scenariul VERDE! Incidența a scăzut sub 1,5 la mie


Cluj-Napoca este oficial în scenariul verde, de miercuri, 12 mai, odată ce rata de infectare din municipiu a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori.

Care este rata de infectare în Cluj-Napoca?

Rata de infectare în municipiul Cluj-Napoca a avut o scădere treptată, aproape constantă și destul de rapidă. Nu a trecut mult timp de când Clujul a depășit pragul de 8 infectări la mie, lucru care a adus și mai multe restricții asupra clujenilor. Acestea au părut să dea roade, deoarece, în mai puțin de o săptămână, incidența a scăzut semnificativ, ajungând sub 7,5.

Nici de Paște nu a crescut incidența, semn că oamenii au înțeles mesajul autorităților și au respectat regulile. 

Toate aceste lucruri au ajutat la rezultatul de astăzi, când rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mie, ajungând la 1.48. Deși nu pare o scădere grozavă, este un prim pas pentru relaxarea ce va urma la 1 iunie, moment așteptat de toți românii.

Cluj-Napoca va scăpa de portul măștii

De asemenea, datorită numărului mare de clujeni vaccinați împotriva COVID-19, Cluj-Napoca ar putea fi printre primele orașe din țară care va scăpa de masca de protecție, la exterior, fiind aproape de procentajul de 50% populație vaccinată. Pentru a lăsa masca acasă și atunci când intrăm în autobuze, instituții, magazine, restaurante și așa mai departe, va fi nevoie de un procentaj de vaccinare de 70%.



Comentarii Facebook