Clujul caută un spațiu-spital pentru a ține în carantină cazurile de coronavirus ce pot apărea


Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se va întruni în această seară, după cel Național, pentru a găsi spații de carantină pentru coronavirus. 

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că discuțiile de luni seara se vor axa pe necesitatea găsirii unui spațiu cu 100 de paturi, unde să fie izolate și tratate cazurile de coronavirus care ar putea apărea.

Este vorba despre un spațiu în care să fie cazați 2 pacienți într-o cameră și care să fie perfect izolat. 

O parte dintre pacineți pot fi acum izolați la Spitalul Clinic de Boli Infecționase, dar nu sunt locuri pentru un număr de 100 de pacienți. 

Cele mai mari îngrijorări le ridică pasagerii care trebuie să vină din Italia, țara din Europa unde au fost deja închise unele orașe pe fondul apariției cazurilor de coronavirus. 

Numai din Italia, în această săptămână trebuie să vină 2.200 de pasageri. 

Dumincă seara, de la Bergamo a aterizat un prima avion, cu 136 de pasageri. Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a verificat modul în care se respectă cerințele Ministerului Sănătății, pe Aeroportul Cluj, la sosirea zborului Bergamo - Cluj-Napoca.

Pasagerii au fost preluați pe terminalul vechi. ”Am verificat desfășurarea corespunzătoare a procedurilor impuse de protocoalele specifice în astfel de situații. Toți cei 136 de pasageri sunt asimptomatici”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Celor 136 de pasageri ai zborului Bergamo - Cluj, de la ora 19:30, li s-au aplicat procedurile complete din metodologie: anamneză, termometrizare, chestionare, cât și completarea documentației specifice. Nici unul dintre aceștia nu prezintă nici un fel de simptome care să conducă spre suspiciunea de infectare cu noul Coronavirus (COVID-19).

Pasagerii au fost instruiți să stea acasă timp de 14 zile și vor fi verificați de două ori pe zi, telefonic și prin sondaj de inspectorii DSP Cluj.

Numai cei cu suspiciune vor fi internați.

Ce este coronavirus? Cum mă pot proteja? Întrebări frecvente despre noul coronavirus cu răspunsuri de la Organizația Mondială a Sănătății

Comentarii Facebook