Clujul are un ”înger salvator”! Un fost ambulanțier a intervenit, în 2021, la 3 accidente. Luni, a fost primul la accidentul cu 4 victime


Un ambulanțier retras din activitate, care a lucrat timp de 15 ani la Sălaj, a dat primul ajutor în cazul accidentului produs luni, pe raza localității Mihăiești, pe drumul de la Sălaj la Cluj. 

Ioan Baidoc a fost cel care a intervenit și în cazul accidentului produs la Gilău, în aprilie, fiind un adevărat ”înger salvator” pentru răniții de atunci. În luna martie, același om a salvat un copil de la înec în lacul Chios. 

Am picat din nou la acest caz, în primele secunde unde am făcut echipa cu doi asistenți până la venirea ambulanței. 

Am picat pe ei în primul minut, când s-a întâmplat. Venind spre Cluj am văzut cazul. Erau patru victime! Mama era cu traumatism cervical, traumatism cranian deschis. Au venit doi asistenți în trafic și a avut guler cervical. 

Aveau doi copii minori, care erau plini de sânge. Am coordonat oamenii pentru a nu face lucruri care să îi pună în pericol. 

Tatăl era la volan și a avut un traumatism. A intrat în parapetele de pe marginea drumului și a intrat bara peste ei în mașină. Mașina este străpunsă de parapete. Este o minune că nimeni nu a fost rănit grav”, ne-a relatat ambulanțierul Ioan Baidoc. 

04017814fff8b91ede68740f1b518774.jpeg

Foto: Parapetele a străpuns mașina

Acesta este și cel care a intervenit, în 6 aprilie 2021, la accidentul grav de la Gilău, unde un autoturism a fost lovit în plin de un TIR. Din nefericire, acolo a murit un om, dar Ioan Baidoc a ținut în viață alte trei victime, coordonând martorii, până la sosirea salvatorilor SMURD.

Același ambulanțier a salvat în martie 2021 un copil căzut cu bicicleta în lacul Chios. ”Eram cu nepotul la plimbare și un copil a căzut în lac. L-am scos rapid, l-am dezbrăcat și l-am dus doi kilometri până la mașină, care era parcată lângă Primărie. L-au dus părinții acasă, pentru că nu era ceva grav, dar dacă nu eram acolo ar fi putut fi”, ne-a mai relatat ambulanțierul Ioan Baidoc. 

Comentarii Facebook