Clujul are Comisie de estetică urbană. Vi se pare că își face treaba?


Parte a Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism (CTATU) este Comisia de estetică urbană, care ar trebui să supravegheze cu ochi de vultur dezvoltarea imobiliară a Clujului.

Comisia de estetică urbană este condusă de președintele CTATU, arh. Daniel Pop – Arhitect șef al municipiului Cluj-Napoca, iar membri sunt 

arh. exp. Ligia Subțirică – inspector specialitate, Primăria municipiului Cluj-Napoca

arh. Mihai Racu – vicepreședinte UAR

arh. Voicu Bozac – membru OAR, atestat RUR (literele D, E)

arh. Vlad Negru – membru OAR, atestat RUR (literele Dz0, E, F6, G6).

Această comisie ar trebui să intervină și să decidă ce proiecte nu respectă estetica urbană și să ceară modificarea sau respingerea acestora. 

Bloc absolut nesimțit pe Teodor Mihali, într-o zonă în care nu poți respira - FOTO

Arhitectul șef al municipiului are rolul de a respinge proiectele care nu se încadrează în arhitectura orașului. Legea 525 spune că este interzisă aprobarea unor construcții care prin formă, volum, dimensiune și arhitectură nu se încadrează în zona în care ar urma să fie construite. Desigur, deciziile pot fi atacate în justiție, dar există arme cu care să se lupte împotriva dezvoltatorilor rapace. Comisia de Estetică poate face un studiu care să arate că sunt încălcate normele. 

Istoria românească a avizării Hotelului de pe Avram Iancu. La Cluj, Comisia Monumentelor a spus ”NU”, dar ”miticii” au spus ”Da”

Comentarii Facebook